Med over 30 millioner overnattende turister om året er der pres på de centrale områder i den britiske hovedstad. Siden oktober har den komiske rollefigur Mr. Bean været med til at sikre turisttrængsel og skabe en oplevelse i London.

"Play London With Mr. Bean" er et gratis mobilspil, der tager turister til seværdigheder rundt i byen. Når de kan krydse en destination af på appen, bliver de honoreret med point i form af vouchers til omkringliggende besøg. På den måde sørger Mr. Bean for at turister, bliver taget vidt omkring i millionbyen, så ikke alle koncentreres i indre by.

Dertil bliver turisme en gevinst for forretningslivet i hele London, og det bliver nemt at indsamle data på turisterne. Indtil videre har over 600.000 downloadet den populære komiker som tourguide, og de succesrige erfaringer fra Londons storbyturisme giver blod på tanden til at videreudvikle spillet til andre turistdestinationer i verden.

Du kan læse hele historien her.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne