Når cyklister og bilister efter sommerferien bliver mødt af busreklamer med budskabet: »PAS PÅ MIG! Jeg er ny i trafikken« handler det om skolebørn, som vi skal holde et ekstra vågent øje med.

Den næste måned gælder det imidlertid turisterne, som i højere og højere grad stiger på den tohjulede for at få sig en rigtig københavneroplevelse. Københavns Kommune vil nemlig gøre noget ved problemet med usikre cyklister med en række cykelråd, der ”skal få turister sikkert rundt på cykelturen i København”.

Budskabet skal spredes gennem en cykelfolder, som er trykt i 5.000 eksemplarer og indeholder henholdsvis råd og regler for, hvordan man færdes op cykel i København. For eksempel: ”hold til højre på cykelstien, giv tegn, når du stopper, drejer til venstre eller højre. Cykel ikke imod trafikstrømmen”.

Udenlandske gæster vil få udleveret folderen fra cykeludlejningssteder, hoteller, turistinformationer og krydstogtterminalen.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne