Den samlede pris for at leje en bolig gennem udlejningstjenesten Airbnb skal fremgå tydeligere. Og så skal det også fremgå tydeligere, om udlejningstilbuddet er organiseret af en privatperson eller en professionel virksomhed. Sådan lyder de nye krav fra EU-kommissionen til Airbnb. Selskabet har fået indtil udgangen af august til at få styr på kravene. Sker det ikke, vil det i første omgang udløse et møde mellem kommissionen, forbrugermyndighederne og Airbnb, der skal løse problemerne.

Hos HORESTA, der tidligere har efterlyst mere fair konkurrencevilkår, glæder man sig over EU-kommissionens krav.

“Det er glædeligt - også for forbrugerne - at der kommer klarhed over priserne. Men jeg synes stadig, vi mangler, at Airbnb tager ansvar for, at den udlejning, de formidler også er godkendt som lovlig overnatningsform,” siger politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch, og fortsætter:

“Det er glædeligt, at kommissionen tager fat i det, så det kan blive tydeligt over for forbrugeren, hvad det koster, og vi dermed får en mere fair konkurrencesituation. Det er klart, at det her gavner gæstens oplevelse og konkurrencesituationen mellem de forskellige overnatningsformer,” siger Kirsten Munch.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne