Det kan give lidt luft i økonomien at leje sit hjem ud via tjenester som Airbnb, men udlejningen foregår ikke altid uden problemer. Sådan lyder det i advarsler fra flere ejer- og andelsforeninger.

I nogle tilfælde griber udlejningen om sig. Hos Ejendomsforeningen Danmark får man jævnligt henvendelser fra bekymrede naboer, siger administrerende direktør Jannick Nytoft.

”Nogle steder kommer det til at være decideret erhvervsudlejning, og det er utrygt for de øvrige beboere, fordi man aldrig ved, hvem der er i naboens lejlighed”, siger han.

Tidligere på året blev regeringen sammen med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti enige om at lægge et loft på 70 dage om året, som private boliger kan udlejes via tjenester som Airbnb.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne