For både danske og udenlandske gæster er attraktioner en vigtig del af ferien, og otte ud af ti udenlandske turister løser billet til en eller flere attraktioner, når de er her. Besøgstallet forventes at gå frem i 2018.

Tivoli topper igen-igen VisitDenmarks liste over de mest populære attraktioner i Danmark. Med knap 4,4 millioner gæster om året er Tivoli den suverænt mest besøgte attraktion i Danmark.

Efter Tivoli kommer Dyrehavsbakken, Legoland, Zoologisk Have i København og som nyt medlem på top 10 suser Botanisk Have i København ind på en femte plads med 971.000 besøgende. Dermed overhaler Botanisk Have både Djurs Sommerland, Aquadome Landia Billund, Rundetårn, Aros og Louisiana.

Ifølge VisitDenmarks turistundersøgelse har 80 procent af de udenlandske turister besøgt en eller flere attraktioner under ferien i Danmark, mens tallet for de danske er en smule lavere. Nemlig 64 procent.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne