For både danske og udenlandske gæster er attraktioner en vigtig del af ferien, og otte ud af ti udenlandske turister løser billet til en eller flere attraktioner, når de er her. Besøgstallet forventes at gå frem i 2018.

Tivoli topper igen-igen VisitDenmarks liste over de mest populære attraktioner i Danmark. Med knap 4,4 millioner gæster om året er Tivoli den suverænt mest besøgte attraktion i Danmark.

Efter Tivoli kommer Dyrehavsbakken, Legoland, Zoologisk Have i København og som nyt medlem på top 10 suser Botanisk Have i København ind på en femte plads med 971.000 besøgende. Dermed overhaler Botanisk Have både Djurs Sommerland, Aquadome Landia Billund, Rundetårn, Aros og Louisiana.

Ifølge VisitDenmarks turistundersøgelse har 80 procent af de udenlandske turister besøgt en eller flere attraktioner under ferien i Danmark, mens tallet for de danske er en smule lavere. Nemlig 64 procent.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne