Af en ny rapport fremgår det, at antallet af overnattende turister i Aarhus Kommune i gennemsnit steg 9,7 pct. om året fra 2012 til 2017 - i selve kulturåret var stigningen 11,5 pct. Det har ikke været muligt for forskerne på Aarhus Universitet at fastslå en direkte sammenhæng til kulturhovedstadsprojektet, men hos direktør Peer H. Kristensen, Visitaarhus, er der ingen tvivl:

”Hvis vi ikke havde været kulturhovedstad, havde turismen ikke stået der, hvor den står i dag,” fastslår direktøren og henviser til, at der aldrig har været så mange nationale og internationale overnatninger samt internationale kongresser i Aarhus som i 2017.

”Visitaarhus har i hvert fald ikke kunnet skabe det, vi skabte i 2015-2017, hvis der ikke havde været kulturhovedstad, for inden da var der ingen offentlige investeringer i turismen,” forklarer han.

”Men da vi skulle være kulturhovedstad, prioriterede Visitdenmark pludselig midler til at markedsføre Visitaarhus, og Region Midtjylland ville også godt være med til at løfte den indsats - bl.a. inden for krydstogter. Nu, da der ikke er kulturhovedstad mere, står vi igen selv med regningen,” fastslår Peer H. Kristensen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Aarhus Airport vinder fornem pris

Onsdag aften var der grund til fejring i Aarhus Airport, da lufthavnen fik overrakt ’Airport of the Year Award’ af European Regions Airline Association (ERA). Prisen er en anerkendelse af, at lufthavnen i løbet af året har opnået særlige resultater, der har haft en positiv indflydelse på europæisk lufttransport.

Grønt lys til hotel i Aarhus

Et område der tidligere har været anvendt til containerterminal for Aarhus Havn skal i fremtiden danne ramme om et hotel med plads til 2.000 konferencegæster, 500 værelser og en bar i 76 meters højde, skriver ByensEjendom.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne