Af en ny rapport fremgår det, at antallet af overnattende turister i Aarhus Kommune i gennemsnit steg 9,7 pct. om året fra 2012 til 2017 - i selve kulturåret var stigningen 11,5 pct. Det har ikke været muligt for forskerne på Aarhus Universitet at fastslå en direkte sammenhæng til kulturhovedstadsprojektet, men hos direktør Peer H. Kristensen, Visitaarhus, er der ingen tvivl:

”Hvis vi ikke havde været kulturhovedstad, havde turismen ikke stået der, hvor den står i dag,” fastslår direktøren og henviser til, at der aldrig har været så mange nationale og internationale overnatninger samt internationale kongresser i Aarhus som i 2017.

”Visitaarhus har i hvert fald ikke kunnet skabe det, vi skabte i 2015-2017, hvis der ikke havde været kulturhovedstad, for inden da var der ingen offentlige investeringer i turismen,” forklarer han.

”Men da vi skulle være kulturhovedstad, prioriterede Visitdenmark pludselig midler til at markedsføre Visitaarhus, og Region Midtjylland ville også godt være med til at løfte den indsats - bl.a. inden for krydstogter. Nu, da der ikke er kulturhovedstad mere, står vi igen selv med regningen,” fastslår Peer H. Kristensen.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne