Firkløveret bag tre af Vejles kendte spisesteder, restauratørerne Søren Riis, Jan Søgård, Mikkel Larsen og Jesper Hedegaard Larsen, regner allerede i indeværende år med million-overskud. Men de fire ejere må i dag erkende, at overtagelsen af spisestederne har været hårdere end først antaget, skriver Ugeavisen Vejle.

Det drejer sig om spisestederne Restaurant Skyttehuset, Hotel Bredehus og Lindved Sognegård. Spisestederne drives i to selskaber.

”Ser vi i ordrebøgerne regner vi med en samlet omsætning på 25 millioner kroner. Det skulle gerne resultere i et overskud på mellem en halv og en hel million kroner”, siger Søren Riis.

En samarbejdsaftale med blandt andet Legoland Holidays og Hollandske Neckermann har også bidraget positivt i indeværende regnskabsår. Det vil kunne ses på næste regnskabsår.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Hotel sætter miljøet først: Stor udvidelse er skrinlagt

Direktør på Sinatur Haraldskær, Kari Brandsgård, har i flere omgange talt om, at erhvervslivet i lang tid er drevet på mål om vækst, og at det ikke kan blive ved med at gå rent miljømæssigt. Og hvordan stemmer det så med, at Vejle Amts Folkeblad for et år siden - i januar 2019 - kunne fortælle, at Haraldskær Sinaturhotel og Konference gik og bryggede på at bygge en ny værelsesfløj?

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne