Nye regler, der skulle sætte loft over, hvor ofte borgere i Danmark kan leje deres boliger ud via udlejningstjenester som Airbnb, gør det stadig muligt at leje ud hele året. Det vurderer både Københavns Kommune og Lejernes Landsorganisation.

I lovforslaget lægges der op til, at man maksimalt må leje sin bolig ud i 70 dage om året, men den samme regel gælder ikke udlejning af værelser, hvor det ikke er nærmere angivet, hvor mange dage i løbet af et år man må lade turister flytte ind mod betaling.

”Det er selvfølgelig problematisk,” siger chefjurist Anders Svendsen i Lejernes Landsorganisation. Reelt vurderer han, at det betyder, at man eksempelvis enten kan leje værelser ud hele året, eller at man kan leje sin bolig ud i 70 dage, hvorefter man kan fortsætte med at leje værelser ud resten af året.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser, at der skulle være tale om et »hul« i lovgivningen eller en forglemmelse.

Læs HORESTAs kommentar her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne