København vil ansætte sine egne natteværter. Det skal være et særligt tryghedskorps, der skal forsøge at få dæmpet larmen fra byens mange festgængere og dermed skabe mere tålelige forhold for de mennesker, der stadig bor i Indre By.

De skal ”motivere til en mere afdæmpet adfærd” og opsøge højtrøstede nattelivsgæster i weekendnætterne, hvor råben og skrigen ifølge beboerne i blandt andet området omkring Sankt Peders Stræde og i Gothersgadeområdet, hvor mængden af beværtninger er høj.

Der er sat 400.000 kroner af til over en tre måneder lang periode at ansætte personale, der skal tysse på byens mere løsslupne berusere og festgæster, der opholder sig på gaderne. De kommunale Natteværter skal også koordinere kontakterne mellem borgerne, politiet og restaurationsbranchen og samarbejede med de støjvagter, kommunen sender ud for at registrere for høj musik og støj fra byens beværtninger.

”Vi har reelle udfordringer med nattelivet i København. Man ønsker en mere tryghedsskabende adfærd. De her natteværter skal opfordre til, at man har en opførsel, som er mere afdæmpet”, forklarer kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne