København vil ansætte sine egne natteværter. Det skal være et særligt tryghedskorps, der skal forsøge at få dæmpet larmen fra byens mange festgængere og dermed skabe mere tålelige forhold for de mennesker, der stadig bor i Indre By.

De skal ”motivere til en mere afdæmpet adfærd” og opsøge højtrøstede nattelivsgæster i weekendnætterne, hvor råben og skrigen ifølge beboerne i blandt andet området omkring Sankt Peders Stræde og i Gothersgadeområdet, hvor mængden af beværtninger er høj.

Der er sat 400.000 kroner af til over en tre måneder lang periode at ansætte personale, der skal tysse på byens mere løsslupne berusere og festgæster, der opholder sig på gaderne. De kommunale Natteværter skal også koordinere kontakterne mellem borgerne, politiet og restaurationsbranchen og samarbejede med de støjvagter, kommunen sender ud for at registrere for høj musik og støj fra byens beværtninger.

”Vi har reelle udfordringer med nattelivet i København. Man ønsker en mere tryghedsskabende adfærd. De her natteværter skal opfordre til, at man har en opførsel, som er mere afdæmpet”, forklarer kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne