Juleaften og nytårsaften er blevet en stor aften for Aarhus’ restauranter. Ikke målt i antal gæster i restauranten, men i kuverter ud af huset. Jakob Beck Wätjen er regionsformand i Midtjylland for HORESTA. Han ser en stigende efterspørgsel efter takeaway til jul og nytår, men også en stigende konkurrence.

”Mange forskellige udbydere kommer ind på det her marked, bl.a. supermarkederne og måltidskassefirmaerne, der også tilbyder en juleaftens- og nytårskasse. Mindre a la carte-restauranter kan også være med, fordi de nemt kan producere mange kuverter og sende ud af huset, selv om de ikke har lokaler til ret mange gæster,” siger Jakob Beck Wätjen.

”Jeg fornemmer helt klart, at kunderne er inde og sammenligne menuer og priser, og det er restauranterne opmærksomme på, når de udvikler deres menuer,” uddyber han.

Læs hele historien fra JP Aarhus her. ($)

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne