Da politikerne fredag den 30. november trådte ud af glasdøren i Finansministeriet for at fortælle om den nye finanslovaftale for 2019, var der meget fokus på ældre og udlændinge.

Men den nye finanslov rummer også en række initiativer, der vil give et boost til turismen og detailhandlen her i regionen. Særligt vigtigt er det, at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at sætte hotellernes energiafgifter ned, skriver HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, i et læserbrev til Jydske Vestkysten.

”I dag koster det 65 gange så meget i afgifter at varme et hotelværelse op som at opvarme et drivhus eller en cementfabrik. Det skyldes, at opvarmning af et hotelværelse i modsætning til gartneriets drivhus eller cementvirksomhedens produktionshal ikke betragtes som en produktion. Helt urimeligt og stærkt konkurrenceforvridende. For det er præcis lige så umuligt at sælge en iskold hotelovernatning som en grøn umoden tomat”, skriver hun, og fortsætter:

”Turisterhvervet er et af de stærkeste vækst- og eksporterhverv herhjemme, og som samfund skyder vi os selv i foden ved at brandbeskatte et erhverv, der skal levere et væsentligt bidrag til fremtidens vækst og velfærd. I HORESTA har vi i årevis rystet på hovedet af, at opvarmning af et værelse til overnatning, som er det hotellerne producerer og sælger, sidestilles med opvarmning af et privat hjem.”

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne