Da politikerne fredag den 30. november trådte ud af glasdøren i Finansministeriet for at fortælle om den nye finanslovaftale for 2019, var der meget fokus på ældre og udlændinge.

Men den nye finanslov rummer også en række initiativer, der vil give et boost til turismen og detailhandlen her i regionen. Særligt vigtigt er det, at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at sætte hotellernes energiafgifter ned, skriver HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, i et læserbrev til Jydske Vestkysten.

”I dag koster det 65 gange så meget i afgifter at varme et hotelværelse op som at opvarme et drivhus eller en cementfabrik. Det skyldes, at opvarmning af et hotelværelse i modsætning til gartneriets drivhus eller cementvirksomhedens produktionshal ikke betragtes som en produktion. Helt urimeligt og stærkt konkurrenceforvridende. For det er præcis lige så umuligt at sælge en iskold hotelovernatning som en grøn umoden tomat”, skriver hun, og fortsætter:

”Turisterhvervet er et af de stærkeste vækst- og eksporterhverv herhjemme, og som samfund skyder vi os selv i foden ved at brandbeskatte et erhverv, der skal levere et væsentligt bidrag til fremtidens vækst og velfærd. I HORESTA har vi i årevis rystet på hovedet af, at opvarmning af et værelse til overnatning, som er det hotellerne producerer og sælger, sidestilles med opvarmning af et privat hjem.”

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Danmarks største hotel skal have ny øverste chef

Når alle 1.202 værelser omkring påske er taget i brug er CabInn Copenhagen Danmarks største hotel. Det kan også gøre krav på titlen som Nordens største hotel, da det nuværende, Gothia Towers i Gøteborg, ifølge sin hjemmeside har præcis 1.200 værelser, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne