Halvdelen af de adspurgte it- og erhvervsledere angiver, at de i 2018 har øget udgifterne til at sikre virksomheden mod sikkerhedshændelser som virusangreb og hackerangreb. I en ny rapport fra revisionsgigianten PwC fremgår det også, at hver femte virksomhed har et sikkerhedsbudget på 7 mio. kr. årligt, der er afsat til at bekæmpe en af nutidens største trusler - cyberangreb, skriver Finans.

”Der er færre virksomheder, der er blevet ramt af et cyberangreb i det forgangne år, men vi må samtidig konstatere, at det bliver væsentligt dyrere for virksomhederne, når de bliver ramt. En del af forklaringen ligger i, at angrebene er blevet mere målrettede de enkelte virksomheder,” siger Mads Nørgaard Madsen, partner i PwC og ekspert i it-sikkerhed.

Den hyppigste type af cyberangreb kaldes phising, hvor svindlere forsøger at lokke personoplysninger ud af modtageren ved at sende en mail, der er forsøgt kamufleret som en reel henvendelse.

Har du fået læst?

Ny kontrolkampagne: Har I styr på brugen af tilsætningsstoffer?

Forbrugerne kan blive udsat for farer, hvis virksomhederne ikke kender og overholder grænseværdierne for brugen af tilsætningsstoffer. En ny kontrolkampagne af Fødevarestyrelsen vil gå virksomhederne efter i sømmene og tjekke, om de har styr på reglerne.

Nu kan du sende ’sikre mails’ via HORESTA.dk

Efter persondataloven trådte i kraft sidste år, er det et krav, at personoplysninger og fortrolige oplysninger, der sendes via mail, skal krypteres. Når I sender personoplysninger og fortrolige oplysninger til HORESTA; for eksempel ansættelsesbeviser, lægeerklæringer osv., skal det derfor ske krypteret.

Er der styr på elinstallationerne? Legelande og forlystelsesparker får besøg

Forlystelsesparker og legelande kan se frem til besøg fra Sikkerhedsstyrelsen. Sidste år gennemførte Sikkerhedsstyrelsen 100 tilsyn med elinstallationerne i forlystelsesparker og legelande. Desværre var resultaterne ikke tilfredsstillende, lyder det, og derfor har styrelsen i år valgt netop disse områder ud i forbindelse med det risikobaserede tilsyn med el.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne