Halvdelen af de adspurgte it- og erhvervsledere angiver, at de i 2018 har øget udgifterne til at sikre virksomheden mod sikkerhedshændelser som virusangreb og hackerangreb. I en ny rapport fra revisionsgigianten PwC fremgår det også, at hver femte virksomhed har et sikkerhedsbudget på 7 mio. kr. årligt, der er afsat til at bekæmpe en af nutidens største trusler - cyberangreb.

”Der er færre virksomheder, der er blevet ramt af et cyberangreb i det forgangne år, men vi må samtidig konstatere, at det bliver væsentligt dyrere for virksomhederne, når de bliver ramt. En del af forklaringen ligger i, at angrebene er blevet mere målrettede de enkelte virksomheder,” siger Mads Nørgaard Madsen, partner i PwC og ekspert i it-sikkerhed.

Ifølge undersøgelsen har 59 pct. af deltagerne været udsat for en eller flere cyberangreb, der har været målrettet deres virksomhed. Den hyppigste type af cyberangreb kaldes phising, hvor svindlere forsøger at lokke personoplysninger ud af modtageren ved at sende en mail, der er forsøgt kamufleret som en reel henvendelse.

Har du fået læst?

Nu kan hotelsikkerheden dokumenteres

Man kan nemt forestille sig, at det en dag bliver umuligt at sælge et hotelværelse uden synlig garanti for hotellets sikkerhedsforanstaltninger. Safehotels Certification findes i 3 kategorier: Certificate, Premium og Executive, foranstaltet af den uafhængige organisation "Safehotels".

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne