Nærmarkederne Norge, Sverige og Tyskland har traditionelt fyldt mest i turismen i København. Det billede har imidlertid ændret sig de senere år. I 2015 indtog briterne førstepladsen som det marked med flest udenlandske overnatninger i København, skriver VisitDenmark.

Men nu må også briterne vige pladsen. Efter en årrække med markant vækst har amerikanerne nemlig overhalet de fire markeder og topper nu som den nationalitet, som står for flest af de udenlandske overnatninger i hovedstaden.

”København har rigtig meget at tilbyde den store gruppe af velstående amerikanere, der har et moderne udsyn og er internationalt orienterede. De rejser gerne efter gastronomi, arkitektur, design og historie, og her passer København rigtig godt ind - som regel som en del af en rundrejse til Europa eller Skandinavien,” siger Dennis Englund, VisitDenmarks markedschef i USA.

Har du fået læst?

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne