Bølgerne gik højt ved generalforsamlingen i november, da andelshavere i AB Gullfoss nåede til det punkt på dagsordenen, som handlede om Airbnb. Ved den foregående generalforsamling havde foreningens ejendomsadministrator smidt lidt af en bombe ved at fortælle, at korttidsudlejning ifølge foreningens vedtægter er forbudt, skriver Berlingske.

Inden generalforsamlingen blev der afholdt et debatmøde om Airbnb i foreningen, hvor man kunne diskutere fordele og ulemper ved at tillade korttidsudlejning.

Foreningen har nu besluttet at holde fast i de eksisterende vedtægter, hvor korttidsudlejning er forbudt. Man må dog gerne leje et værelse ud, mens man selv er der, men man skal underrette bestyrelsen om det, lyder det fra den afgående bestyrelsesformand.

Har du fået læst?

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne