Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Synet af grimme airconditionkasser, der sidder klistret fast på bygningerne for at køle beboerne ned er et velkendt syn over hele verden.
I København er kasserne ikke til at få øje på, men det betyder ikke, at alle bygninger er stegende varme om sommeren. Et stigende antal bygninger benytter nemlig fjernkøling - og det kommer blandt andet beboerne i nu 4.000 hotelværelser til gode.
”Hver dag pumper vi koldt vand fra Københavns Havn ind i HOFORs to store kølecentraler. Vi bruger kulden fra havvandet til at køle nogle store rør med vand i, som så sendes ud som køling til store offentlige- eller erhvervsbygninger, og flere af byens hoteller. Havvandet sendes selvfølgeligt ud i havnen igen”, fortæller chef for Fjernkøling i HOFOR, Flemming Birck Pedersen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025