Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Synet af grimme airconditionkasser, der sidder klistret fast på bygningerne for at køle beboerne ned er et velkendt syn over hele verden.

I København er kasserne ikke til at få øje på, men det betyder ikke, at alle bygninger er stegende varme om sommeren. Et stigende antal bygninger benytter nemlig fjernkøling - og det kommer blandt andet beboerne i nu 4.000 hotelværelser til gode.

”Hver dag pumper vi koldt vand fra Københavns Havn ind i HOFORs to store kølecentraler. Vi bruger kulden fra havvandet til at køle nogle store rør med vand i, som så sendes ud som køling til store offentlige- eller erhvervsbygninger, og flere af byens hoteller. Havvandet sendes selvfølgeligt ud i havnen igen”, fortæller chef for Fjernkøling i HOFOR, Flemming Birck Pedersen.

Se også

Blog: Hvad skal der blive af København?

København står foran vigtige valg, der afgør hvilken slags hovedstad, vi ønsker. Turismen skaber vækst og arbejdspladser, og byen tiltrækker allerede gæster, som bruger den med omtanke. Derfor bør debatten handle om at udvikle byens styrker i stedet for at begrænse dem, lyder det fra HORESTA.

Hotel Insights 2025 - Vejle

Kl. 9.00-13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Hotel Insights 2025 - København

kl. 9.00-13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Log ind