I branchemediet Standby.dk’s serie ”7’eren” får en brancheprofil stillet syv skarpe spørgsmål, og denne gang har HORESTAs administrerende direktør Katia K. Østergaard indtaget den varme stol. I artiklen svarer hun blandt andet på, om manglen på arbejdskraft ikke bare er et spørgsmål om lave lønninger.

”Der er i udtalt grad mangel på arbejdskraft i vores branche, og her er højere lønninger i sig selv ikke en løsning. Vi mangler faglærte kokke, tjenere og receptionister i sådan en grad, at hver anden virksomhed i branchen har haft udfordringer med at besætte ledige stillinger, og hver tiende har måttet sige nej til ordrer på grund af for få hænder,”  fortæller Katia K. Østergaard, og fortsætter:

”Det er kritisk, dybt alvorligt og en af vores helt store udfordringer, som påvirker væksten i vores erhverv negativt. Vi har eksempler på virksomheder, som holder igen med at etablere nye forretninger, og som har mistet omsætning, alene fordi de ikke kan tiltrække tilstrækkelig med arbejdskraft. Vi har ikke tilstrækkeligt mange faglærte til rådighed i forhold til den enorme vækst i disse år.”

I artiklen svarer hun også på spørgsmål om kapacitetsudviklingen, internationale hotelkæder, erhvervets afgifter, og markedsføring af Danmark.

Læs hele interviewet fra Standby her.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne