Sushikæden Sushimania varslede i 2017 en større plan for åbning på nye lokationer flere steder i Danmark, men her et år senere består kæden fortsat af 19 restauranter.

Problemer med at finde de rette lokationer har sammen med manglen på kvalificerede kokke været med til at dæmpe vækstplanerne, siger direktør for Sushimania ApS Karam Ali Ayad, som ejer 10 af kædens restauranter.

Kæden blev etableret i 2009, men frem til 2014 bestod den blot af en enkelt restaurant. Siden er antallet altså vokset til 19, hvoraf Karams to forretningspartnere, Peter Lagrolet og Sheriff Maati, ejer henholdsvis fem og fire af restauranterne.

”Jeg er meget tilfreds med udviklingen i 2017, hvor der næsten er sket en fordobling af egenkapitalen,” siger Karam Ali Ayad, som kan se egenkapitalen i sit anpartsselskab være steget til 5,5 mio. kr. ved udgangen af 2017 fra 2,9 mio. kr. i 2016.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Kassemester: Sådan driver man 80 spisesteder på Roskilde Festival

I disse dag blæser musikken for 130.000 glade gæster på årets Roskilde Festival. Over 80 madboder og restauranter sørger for, at festivalgængernes sult og tørst bliver stillet i en fart. Det kræver logistik, hastighed og mange hænder, fortæller Lasse Peters, direktør for OnlinePOS, som leverer kassesystemet til alle festivalens spisesteder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne