Fulde og råbende gæster i nattelivet giver stadig flere grå hår og dårlig søvn hos beboerne i København. Men nu kan der være endnu et tiltag på vej, der skal dæmpe gemytterne i de sene nattetimer.

Et flertal i Borgerrepræsentationen, bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet og Radikale, er klar til at indsætte et særligt dialogkorps, kaldet natteværterne, til at overtale nattelivets mest hæmningsløse gæster til at skrue ned for larmen og svine mindre.

Natteværterne skal modsat politiet og kommunens støjvagter være fast til stede i de hårdest belastede områder torsdag, fredag og lørdag i tidsrummet 22-06. Her skal de koordinere indsatsen mellem nattelivets aktører og opsøge gæsterne, gå i dialog med dem og prøve at ændre deres adfærd.

Har du fået læst?

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Historisk værtshus reddet

Værtshusgængere kan ånde lettet op. Det historiske værtshus Hvide Lam i København er reddet fra lukning, skriver EB.dk. I oktober blev det ellers meldt ud, at nu var slut med at nyde en kold øl og ryge en smøg på den 200 år gamle beværtning.

Helsingør: ”Nej tak til 100 dages fri udlejning af boliger”

Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne