Med den ny taxilov blev de gamle faste priser afløst af en næsten fri prissætning. Den begynder nu at give sig udslag i markante prisforskelle, og forbrugerne skal være på mærkerne, hvis de ikke vil have en ubehagelig overraskelse, når taxiregningen skal betales. Priserne for en standardtur på ti kilometer med 12 minutters kørsel varierer nemlig meget og har i flere tilfælde fået et nøk opad efter liberaliseringen.

Det viser en gennemgang, som Berlingske Business har foretaget.

Et taxiselskab må i princippet selv fastsætte sine priser. Selskaberne er dog underlagt et statsligt prisloft.

Berlingske Business har forelagt tallene for Dansk Taxiråds direktør, Trine Wollenberg, hvis medlemmer blandt andre tæller Dantaxi. Hun erkender, at nogle kunder oplever, at priserne er steget.

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne