Med den ny taxilov blev de gamle faste priser afløst af en næsten fri prissætning. Den begynder nu at give sig udslag i markante prisforskelle, og forbrugerne skal være på mærkerne, hvis de ikke vil have en ubehagelig overraskelse, når taxiregningen skal betales. Priserne for en standardtur på ti kilometer med 12 minutters kørsel varierer nemlig meget og har i flere tilfælde fået et nøk opad efter liberaliseringen.

Det viser en gennemgang, som Berlingske Business har foretaget.

Et taxiselskab må i princippet selv fastsætte sine priser. Selskaberne er dog underlagt et statsligt prisloft.

Berlingske Business har forelagt tallene for Dansk Taxiråds direktør, Trine Wollenberg, hvis medlemmer blandt andre tæller Dantaxi. Hun erkender, at nogle kunder oplever, at priserne er steget.

Har du fået læst?

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne