Der skal i højere grad være en fagligt underbygget indsats for at reducere madspild og fødevaretab i Danmark. Derfor vil miljø- og fødevareministeren etablere et nyt offentligt-privat samarbejde i form af en tænketank med repræsentanter fra hele fødevarekæden, myndigheder og forskere.

”Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte. Det er afgørende, at vi bliver klogere på effekten af de tiltag, vi sætter i gang, og at vi adresserer madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord. Jeg vil derfor arbejde på at etablere en tænketank, som skal sikre et tæt samarbejde mellem de bedste kræfter på området”, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det kommende samarbejde skal samle virksomheder, myndigheder og forskere i en tænketank, der vil kunne rådgive, selv foreslå initiativer, indsamle viden samt se på, hvordan nye indtjeningsmuligheder, forretningsmodeller og tekniske løsninger for reduktion af madspild og fødevaretab kan være en fordel for alle aktører. Helt afgørende er det også, at civilsamfundet engageres bredt i dagsordenen.

HORESTA er inviteret til opstartsmødet for det nye samarbejde.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne