Det opsigtsvækkende og instagramvenlige restaurant Iluka er netop åbnet, og gæsterne kan få friskopskåret levende søpindsvin fløjet ind fra Færøerne og molboøsters. Det har skabt blæst og opmærksomhed om den fire dage gamle restaurant, der nu er fuldt booket i mange uger frem. Og i en by, hvor der ved sidste optælling i 2017 var 1.703 egentlige restauranter (133 mere end året før), er det rigtig rart at have noget, der stikker lidt ud, hvis man skal trække gæster til, skriver Politiken.

”Niveauet er steget markant i byen. Der er kommet en hård kerne af rigtig gode restauranter, og det hæver også niveauet i lagene nedenunder”, siger Dan Husted, der er kreativ direktør for Reffen og tidligere drev streetfoodmarkedet på Papirøen i København.

Der skal mere til end bare at smække en foodtruck op. Man bliver nødt til at have et meget stramt og skarpt koncept og være dedikeret til kun det, fortæller han.

Det er en udvikling, der også har sine ofre og omkostninger, siger restauratøren Christian Puglisi.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne