I København er der kommet flere og flere turister. Seneste tal fra Wonderful Copenhagen viser en stigning på 74 procent i perioden 2008 til 2017. Sidste år overnattede de mange turister i Region Hovedstaden sammenlagt 12,5 millioner gange – inklusive Airbnb-overnatninger.

Tendensen med antiturisme i europæiske storbyer holder man øje med i Wonderful Copenhagen, og til efteråret offentliggør de en undersøgelse, der blandt andet ser nærmere på københavnernes forhold til turismen.

I undersøgelsen konkluderes det, at langt de fleste københavnere er glade for turismen – 81 procent af de adspurgte svarede, at de bakker ’meget’ eller ’delvist’ op om en fortsat vækst i turismen. Men, for der er et men, velviljen over for at lade endnu flere mennesker komme til byen for at se Den Lille Havfrue og løbe op mod toppen af Rundetaarn er betydeligt mindre hos dem, der bor i Indre By, viser undersøgelsen.

”Der er forskel på, hvilke af dele af København som føler, de har plads til flere turister. Og der kan man se, at beboerne i Indre By – måske ikke overraskende – er nogle af dem, der virkelig oplever turismen, og dermed jo også oplever, at den påvirker deres hverdag”, siger udviklingschef i Wonderful Copenhagen Signe Jungersted.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne