I København er der kommet flere og flere turister. Seneste tal fra Wonderful Copenhagen viser en stigning på 74 procent i perioden 2008 til 2017. Sidste år overnattede de mange turister i Region Hovedstaden sammenlagt 12,5 millioner gange – inklusive Airbnb-overnatninger.

Tendensen med antiturisme i europæiske storbyer holder man øje med i Wonderful Copenhagen, og til efteråret offentliggør de en undersøgelse, der blandt andet ser nærmere på københavnernes forhold til turismen.

I undersøgelsen konkluderes det, at langt de fleste københavnere er glade for turismen – 81 procent af de adspurgte svarede, at de bakker ’meget’ eller ’delvist’ op om en fortsat vækst i turismen. Men, for der er et men, velviljen over for at lade endnu flere mennesker komme til byen for at se Den Lille Havfrue og løbe op mod toppen af Rundetaarn er betydeligt mindre hos dem, der bor i Indre By, viser undersøgelsen.

”Der er forskel på, hvilke af dele af København som føler, de har plads til flere turister. Og der kan man se, at beboerne i Indre By – måske ikke overraskende – er nogle af dem, der virkelig oplever turismen, og dermed jo også oplever, at den påvirker deres hverdag”, siger udviklingschef i Wonderful Copenhagen Signe Jungersted.

Har du fået læst?

500 parkeringspladser på vej til erhvervslivet i København

Teknik- og Miljøforvaltningen er derfor gået i gang med at etablere de første af i alt 500 p-pladser, som er reserveret til biler med gule nummerplader. Hvis man parkerer på pladserne med en almindelig hvid nummerplade eller en såkaldt papegøjeplade, risikerer man en p-afgift. Erhvervsparkeringspladserne kommer til at ligge over hele byen, men de fleste bliver placeret i centrum af København. 300 af pladserne ligger inden for betalingszonen, og bilisterne skal betale som normalt på pladserne.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Grønt lys til hoteludvidelse i København

Den norske hotelinvestor Wenaasgruppen får lov at udvide det 544 værelser store Radisson Blu Scandinavia på Amager med en ny hotelbygning på op mod ni etager og en kontorbygning på op mod syv etager. Det er mere end en fordobling af det eksisterende hotel på ca. 35.000 kvm., skriver EjendomsWatch.dk

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne