De fleste af ti kystturismeprojekter, som fik en særlig tilladelse for snart tre år siden, er stadig langt fra at blive realiseret. Seks af de ti projekter mangler finansiering. To andre afhænger af, om der kommer et landsplandirektiv, som giver mulighed for at udpege nye sommerhusområder nær kysterne. Kun to projekter er nogenlunde på skinner, men det ene af dem har skabt kraftig modstand lokalt, og det er endnu usikkert, om en investor vil melde sig.

”Der er ingen penge i det, og det ved investorerne godt. Store dele af året er der simpelthen bare ikke så meget forretning i det, at det kan betale sig at begynde at investere i mange nye kvadratmeter. ”, siger turismeforsker Anne-Mette Hjalager fra Syddansk Universitet.

Hun mener, indsatsen i stedet bør fokuseres på at få udnyttet den eksisterende kapacitet uden for sæsonen.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne