De fleste af ti kystturismeprojekter, som fik en særlig tilladelse for snart tre år siden, er stadig langt fra at blive realiseret. Seks af de ti projekter mangler finansiering. To andre afhænger af, om der kommer et landsplandirektiv, som giver mulighed for at udpege nye sommerhusområder nær kysterne. Kun to projekter er nogenlunde på skinner, men det ene af dem har skabt kraftig modstand lokalt, og det er endnu usikkert, om en investor vil melde sig.

”Der er ingen penge i det, og det ved investorerne godt. Store dele af året er der simpelthen bare ikke så meget forretning i det, at det kan betale sig at begynde at investere i mange nye kvadratmeter. ”, siger turismeforsker Anne-Mette Hjalager fra Syddansk Universitet.

Hun mener, indsatsen i stedet bør fokuseres på at få udnyttet den eksisterende kapacitet uden for sæsonen.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Tre nye restauranter fordoblede København Zoos madsalg i 2019

I 2019 havde Københavns zoologiske have godt halvanden million gæster. Det er det højeste antal gæster nogensinde - og 350.000 flere end i 2018, som også var et rekordår for haven. Det oplyser København Zoo i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne