De fleste af ti kystturismeprojekter, som fik en særlig tilladelse for snart tre år siden, er stadig langt fra at blive realiseret. Seks af de ti projekter mangler finansiering. To andre afhænger af, om der kommer et landsplandirektiv, som giver mulighed for at udpege nye sommerhusområder nær kysterne. Kun to projekter er nogenlunde på skinner, men det ene af dem har skabt kraftig modstand lokalt, og det er endnu usikkert, om en investor vil melde sig.

”Der er ingen penge i det, og det ved investorerne godt. Store dele af året er der simpelthen bare ikke så meget forretning i det, at det kan betale sig at begynde at investere i mange nye kvadratmeter. ”, siger turismeforsker Anne-Mette Hjalager fra Syddansk Universitet.

Hun mener, indsatsen i stedet bør fokuseres på at få udnyttet den eksisterende kapacitet uden for sæsonen.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne