Når en restaurant eller en hel hotelkæde beslutter sig for at ville drives efter bæredygtige og økologiske principper, skal vinen, de serverer, selvfølgelig også være økologisk.
Den lektie har man lært hos Østjysk Vinforsyning - en af landets store vinimportører med hjemsted i Hinnerup. Og da firmaet får en tredjedel af sin omsætning fra restauranter og hoteller, har det været afgørende at kunne tilbyde et stort sortiment af økologiske og biodynamiske vine.

"Vi satte os ned i 2015 og spurgte os selv, hvad det næste store ville blive i vinbranchen, og vores svar var økologi. Det er specielt i vores handel med hoteller og restauranter, at vi oplever, at mange af dem vil være økologiske," fortæller Niels Nørgaard, der er partner og salgsdirektør i Østjysk Vinforsyning, til FødevareWatch.

"Vi satte os for at ville kunne levere et fuldt økologisk vinkort i løbet af fire-fem år. Nu er vi stort set, hvor vi skal være med det økologiske vinkort. På de biodynamiske vine er vi der ikke helt endnu, men det kommer," siger han.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne