Det har været et super turistår med særligt mange impulsive bookinger. Sådan lyder meldingen fra Benny Schou formand for HORESTA Bornholm.

”Vi har haft mange glade turister og et godt sommervejr. Det smitter især af på, at vi har oplevet langt flere bookinger i sidste øjeblik og også turister, der kommer ind fra gaden og spørger om der er ledigt - og det er klart, at det er vejret, der gør det”, siger han.

Formanden understreger dog, at hotelbranchen er mindre fleksibelt over for sommerens store tilstrømning af turister. Derfor mener han også, at det særligt er på øens campingpladser, at man har kunnet imødekomme de impulsive turister.

”Vores overnatningssteder er jo mindre fleksible. Vi kan kun tilbyde et vist antal værelser. Der er det mere udendørsfolket, altså campister og sådan, der kan udnytte de sidste kvadratmeter på grund af det gode sommervejr, og det er her, den helt store store fremgang ligger”, siger han.

Farten aftager for danske hoteller

Der er stadig vind i sejlene for den danske hotelbranche, hvor især flere udenlandske gæster blæser overnatningstallene i den rigtige retning.

Russiske turister vender tilbage

Øget levestandard i Rusland op gennem 00’erne gav et boom i russiske turistovernatninger på dansk jord. Fra 2005 til 2013 mere end fordobledes antallet, men Vestens sanktioner mod Rusland førte til en hård opbremsning med kraftigt fald i overnatningstallene for 2014, 2015 og 2016.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne