Tilfredsheden med et regionalt projekt for at tiltrække erhvervsturister har været så stor, at politikerne i Herning Kommune ønsker at fortsætte indsatsen. På det seneste møde i Økonomi- og Erhvervsudvalget blev det godkendt at afsætte yderligere tre millioner kroner til projektet, så det kan fortsætte frem til 2020. Det er dog en betingelse, at Region Midtjylland også ønsker at skyde yderligere tre millioner kroner ind. Det skriver AltOmHerning.dk.

Herning Kommune har været i tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som også bidrager økonomisk. Tanken er, at de to kommuner kan inspirere og hjælpe hinanden til at udvikle og markedsføre hver deres kongresser og messer.

Det sker gennem faste styregruppemøder, hvor også MCH og Visit Herning er med. Fra Visit Herning forklarer direktør Søren Juul Baunsgaard, hvorfor det giver god mening at samarbejde med Aarhus.

”Vi er ikke i en klassisk konkurrencesituation, fordi vi er gode til messer, og Aarhus er gode til internationale kongresser. Til gengæld er der en række fællestræk og metoder, hvor vi godt kan lære af hinanden, blandt andet omkring, hvordan man tiltrækker forretning og skaber sammenhæng mellem byen og begivenheden”, nævner Søren Juul Baunsgaard.

Rekordmange overnatninger på Aarhus-hoteller i 2019

Gæsterne strømmer fortsat til Aarhus, og byens hoteller har igen sat rekord med over 932.106 overnatninger i 2019, og det er over 39.000 flere end i 2018. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

Kursuscenter: Tour De France kan skabe grobund for mere erhvervsturisme

Det er nu planen skal lægges, hvis erhvervsturismen ønsker at få mest muligt ud af Tour De France. Sådan lyder opfordringen fra erhvervsminister Simon Kollerup i forbindelse med offentliggørelsen af de danske etaper til næste års Tour De France. Tre dage i begyndelsen af juli vil verdens største cykelløb tilbagelægge 365 kilometer i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne