Mange af de østjyske turistattraktioner har oplevet væsentligt flere besøgende i 2017 i forhold til 2016.

Blandt andet er Tivoli Friheden den forlystelsespark i Danmark, der med en stigning på 10,4 pct. har oplevet relativt størst fremgang i antal besøgende. Den Gamle By har haft 55.500 flere gæster end året før, og kunstmuseet Aros oplevede en besøgsvækst på 7,2 pct., så det nu kan bryste sig af at være det næstmest besøgte museum i 2017 med 659.000 gæster.

Alle tre attraktioner er i top-15 over bedst besøgte attraktioner i Danmark i 2017.

Direktør for VisitAarhus Peer Kristensen mener, at væksten i høj grad skyldes den internationale markedsføring af byen i forbindelse med kulturhovedstadsåret. Specielt de tyske turister har vist stor interesse for attraktionerne i Østjylland, og i løbet af 2017 var der 68 pct. flere tyske turister i forhold til året før, forklarer direktøren.

VisitDenmark satser på sultne tyskere med dyr smag

Michelin-restauranter tjener flere og flere penge, og det er særligt på turister, som besøger Danmark for at spise. Men det er ikke kun de 28 danske Michelin-restauranter, der nyder godt af de såkaldte gastroturister.

HORESTA om ny bæredygtighedsanalyse: Vi har en førerposition

VisitDenmark har offentliggjort en analyse af udenlandske turisters holdning til bæredygtighed på fem vigtige udenlandske markeder. Analysen viser blandt andet, at turister med et godt kendskab til Danmark, og de forbinder Danmark med bæredygtighed. Danmark bliver for eksempel forbundet med parametre som grønne løsninger og en ren destination med rent vand og ingen skrald.

Bæredygtigt Danmarksfremstød under OL i Tokyo

Når Danmark tager til OL i Tokyo 2020, er det ikke kun for at opnå store sportspræstationer, men også for at vise danske løsninger og kompetencer frem over for et japansk og internationalt publikum.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne