Markedet for mobilt gadesalg i København har udviklet sig til at være det vilde vesten. Sådan lyder det fra en række gadesælgere, som Politiken har talt med.

De fortæller om deres oplevelser med en konkurrencesituation, der nu er så tilspidset, at der kæmpes om de lukrative pladser på gader og pladser med kriminelle midler som hærværk, vold og trusler med våben.

Medlemschef i HORESTA, Nadeem Wasi, ryster på hovedet:

”Vi tror egentlig på, at streetfood og anden form for salg fra gaden kan være med til at styrke udespisekulturen og bidrage til innovation i vores erhverv. Men det her har helt klart taget overhånd, og der er ingen tvivl om, at der er brug for regulering. Grundlæggende har vi intet imod fri konkurrence, men det skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, når en stor del af disse virksomheder ikke er registreret og dermed drives uden såvel Skats som fødevaremyndighedernes viden”.

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj

Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne