Markedet for mobilt gadesalg i København har udviklet sig til at være det vilde vesten. Sådan lyder det fra en række gadesælgere, som Politiken har talt med.

De fortæller om deres oplevelser med en konkurrencesituation, der nu er så tilspidset, at der kæmpes om de lukrative pladser på gader og pladser med kriminelle midler som hærværk, vold og trusler med våben.

Medlemschef i HORESTA, Nadeem Wasi, ryster på hovedet:

”Vi tror egentlig på, at streetfood og anden form for salg fra gaden kan være med til at styrke udespisekulturen og bidrage til innovation i vores erhverv. Men det her har helt klart taget overhånd, og der er ingen tvivl om, at der er brug for regulering. Grundlæggende har vi intet imod fri konkurrence, men det skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, når en stor del af disse virksomheder ikke er registreret og dermed drives uden såvel Skats som fødevaremyndighedernes viden”.

Har du fået læst?

Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner

Lige ved siden af de to berømte elefanter i Carlsberg Byen ligger Dipylon Hus. Dipylon Hus bliver et moderne kontorhus med åbne etager, skriver MigOgKbh.dk.

64 nye værelser på københavnerhotel

Efter udvidelsen har Hotel Kong Arthur med 64 nye værelser, når hotellet op på 214 værelser fordelt på 5 bygninger. De nye fløj er inspireret af en herskabslejlighed med høje paneler, danske designikoner, sildebensparket på gulvene, masser af god kunst på væggene og udsigt over byen gennem store dannebrogsvinduer, skriver Kursuslex.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne