12 europæiske storbyer er gået sammen i et netværk for at samarbejde om håndtering og regulering af Airbnb.

”EU-Kommissionen har tidligere været meget optaget af de fordele og muligheder, som deleøkonomien giver borgerne. Men på det seneste har vi kunnet spore større lydhørhed over for de negative effekter af platformenes aktivitet,” siger Amsterdams boligborgmester, Laurens Ivens med henvisning til, at Airbnb for nylig fik en advarsel for mangelfuld forbrugeroplysning.

I hvert fald har kommissæren for det indre marked, Elżbieta Bieńkowska, sagt ja til at mødes med byerne senere på året for at diskutere, hvordan man kan tilpasse EUs regler databeskyttelse og e-handel til behovet for bedre kontrol.

Ud over Barcelona deltager Amsterdam, Bruxelles, Paris, Berlin, Köln, Wien, Madrid, Valencia, Lissabon, Reykjavik og Krakow i netværket.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne