12 europæiske storbyer er gået sammen i et netværk for at samarbejde om håndtering og regulering af Airbnb.

”EU-Kommissionen har tidligere været meget optaget af de fordele og muligheder, som deleøkonomien giver borgerne. Men på det seneste har vi kunnet spore større lydhørhed over for de negative effekter af platformenes aktivitet,” siger Amsterdams boligborgmester, Laurens Ivens med henvisning til, at Airbnb for nylig fik en advarsel for mangelfuld forbrugeroplysning.

I hvert fald har kommissæren for det indre marked, Elżbieta Bieńkowska, sagt ja til at mødes med byerne senere på året for at diskutere, hvordan man kan tilpasse EUs regler databeskyttelse og e-handel til behovet for bedre kontrol.

Ud over Barcelona deltager Amsterdam, Bruxelles, Paris, Berlin, Köln, Wien, Madrid, Valencia, Lissabon, Reykjavik og Krakow i netværket.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne