12 europæiske storbyer er gået sammen i et netværk for at samarbejde om håndtering og regulering af Airbnb.

”EU-Kommissionen har tidligere været meget optaget af de fordele og muligheder, som deleøkonomien giver borgerne. Men på det seneste har vi kunnet spore større lydhørhed over for de negative effekter af platformenes aktivitet,” siger Amsterdams boligborgmester, Laurens Ivens med henvisning til, at Airbnb for nylig fik en advarsel for mangelfuld forbrugeroplysning.

I hvert fald har kommissæren for det indre marked, Elżbieta Bieńkowska, sagt ja til at mødes med byerne senere på året for at diskutere, hvordan man kan tilpasse EUs regler databeskyttelse og e-handel til behovet for bedre kontrol.

Ud over Barcelona deltager Amsterdam, Bruxelles, Paris, Berlin, Köln, Wien, Madrid, Valencia, Lissabon, Reykjavik og Krakow i netværket.

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne