Flere eksperter sætter spørgsmålstegn ved, om Danmark ubetinget vil tjene penge på et Formel 1 løb i Københavns gader, som idémændene plæderer for.

"At være vært for et Formel 1 løb er meget dyrt, og stort set alle løb har opbakning fra det offentlige," siger Caroline Reid, der i mange år har dækket det forretningsmæssige aspekt af Formel 1. Hun henviser til, at den australske regering alene i 2017 bidrog med 330 mio. kr. til det australske Grand Prix, der som følge af de offentlige subsidier lige løb rundt.

Lars Seier Christensen, der står for at skaffe den private finansiering, tager eksperternes vurdering med ophøjet ro.

"Efter at have talt med forskellige arrangører mener vi, det er rimelig fair at antage, at der kommer 1,5 mia. kr. i ekstra forbrug fra udenlandske turister i København. Man kan med rimelighed antage, at en meget stor procentdel af det ender tilbage i statskassen."

Har du fået læst?

Kom til gå-hjem-møde om den nye ferielov

Hvad kommer den nye ferielov til at betyde for din virksomhed? Det kan du blive meget klogere på, når HORESTA holder gå-hjem-møde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020 med en overgangsordning fra 1. september 2019.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne