Allerede til september forsøger McDonalds i Sverige at udskifte plastiksugerør med sugerør af papir.

”Det er et vigtigt slag i Sveriges kamp for miljø og bæredygtighed. Det er vigtigt for vores medarbejdere og kunder, at vi tør gå forrest, når plastforbruget skal sænkes. Det vil helt sikkert have en betydende effekt for leverandører og øvrige i branchen,” Henrik Nerell, der er miljøchef hos McDonald’s.

Næste udrydder i rækken er Marriott, der vil fjerne plastiksugrør fra kædens 6.500 hoteller verden over i 2019. De forudsiger, at det vil tage et år, før de er helt udryddet, og det vil betyde en besparelse fremadrettet på en milliard sugerør årligt.

”Vi er stolte af at være blandt de første store amerikanske virksomheder, som eliminerer plastiksugerør globalt. Vores gæster går op i miljøbeskyttelse, og de tænker over det i deres egen dagligdag. Vi er ligeså ansvarsbevidste i vores, og med over en million besøgende hver nat, er dette initiativ i relaterbart og et stærkt aftryk,” siger CEO for Marriott International Arne Sorenson.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser

McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne