Burger, brunch eller en tur på en af Madklubbens 17 restauranter. Det er populært at spise ude. Så populært, at restauranterhvervet fortsætter med at rekordomsætte og sidste år kunne levere et overskud på 44 milliarder kroner - næsten to milliarder kroner mere end året før. Det viser nye tal leveret af Danmarks Statistik på vegne af HORESTA.

Ifølge administrerende direktør for HORESTA Katia Østergaard er massen af restaurantgæster vokset, fordi vi i Danmark tiltrækker flere udenlandske turister end nogensinde, samtidig med at danskerne går mere ud og spiser. Det er med til at skabe ”en positiv spiral”, som hun kalder det.

Katia Østergaard mener, at det først og fremmest skyldes et økonomisk opsving, at vi har flere penge mellem hænderne og i høj grad også bruger dem, men at der også ses en ny trend i danskernes udespisekultur. Hun understreger, at det ikke kun er sulten, der trækker os fra spisestuen til restauranten. Det er selve oplevelsen i at gå ud at spise, men også den bekvemmelighed, der ligger i at få maden tilberedt og serveret af andre og kunne rejse sig op og gå, når man er færdig.

Restauranterhvervet er den største jobskaber i Danmark, og fra 2008 til 2016 er der kommet cirka 40 procent flere beskæftigede i branchen.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne