Burger, brunch eller en tur på en af Madklubbens 17 restauranter. Det er populært at spise ude. Så populært, at restauranterhvervet fortsætter med at rekordomsætte og sidste år kunne levere et overskud på 44 milliarder kroner - næsten to milliarder kroner mere end året før. Det viser nye tal leveret af Danmarks Statistik på vegne af HORESTA.

Ifølge administrerende direktør for HORESTA Katia Østergaard er massen af restaurantgæster vokset, fordi vi i Danmark tiltrækker flere udenlandske turister end nogensinde, samtidig med at danskerne går mere ud og spiser. Det er med til at skabe ”en positiv spiral”, som hun kalder det.

Katia Østergaard mener, at det først og fremmest skyldes et økonomisk opsving, at vi har flere penge mellem hænderne og i høj grad også bruger dem, men at der også ses en ny trend i danskernes udespisekultur. Hun understreger, at det ikke kun er sulten, der trækker os fra spisestuen til restauranten. Det er selve oplevelsen i at gå ud at spise, men også den bekvemmelighed, der ligger i at få maden tilberedt og serveret af andre og kunne rejse sig op og gå, når man er færdig.

Restauranterhvervet er den største jobskaber i Danmark, og fra 2008 til 2016 er der kommet cirka 40 procent flere beskæftigede i branchen.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne