Enhedslisten tager masser af ansvar, når det gælder reduktion af støj i København. Sådan lyder det fra Ninna Hedager Olsen, Teknik- og miljøborgmester i København (EL) i et debatindlæg i Politiken.

Hun mener, at det klinger hult, når Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kritiserer, at hun ikke har nogen løsninger på de problemer, København oplever med støj i byen. Hun pointerer, at Enhedslisten f.eks. har taget ansvar ved at sørge for ekstra midler til støjvagterne i København, som hver uge gør deres til, at barer og diskoteker overholder de fastsatte støjgrænser, så byen bliver til at holde ud at være i. Var de penge ikke fundet, var vi druknet i henvendelser.

”Et af de største problemer er den såkaldte fest i gaden, altså det, der ikke har noget med de arrangementer at gøre, som teknik- og miljøforvaltningen regulerer. De har at gøre med, at folk kan købe billig alkohol i discountbutikker døgnet rundt. Dette kan ikke reguleres kommunalt”, skriver hun.

Det er en politiopgave at holde orden i gaderne, og er desuden et produkt af en liberalisering af lukkeloven, som Venstre - og ikke Enhedslisten - har stemt for, lyder det afsluttende.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj

Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne