Flere beboerrepræsentanter i det Indre By i København oplever, at turismens har gjort København til en kulisse, de hver dag er ufrivillige statister i.

”Jeg oplever, at de fylder stort set alt. Simpelthen. 75 procent af gadebilledet er turister, og det er lige fra morgenstunden til sen aften. Det ændrer stemningen i kvarteret, og det lokale forsvinder”, siger Hannibal Holt fra Københavns Beboernetværk.

Hovedstadens turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, er opmærksom på problematikken og i gang med at se på, hvad der skal til for at hindre, at København bliver overrendt af turister med irriterede borgere til følge.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Alternativets Niko Grünfeld, mener imidlertid ikke, at der er behov for at sætte politisk ind og regulere turismen i Indre By.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne