Flere beboerrepræsentanter i det Indre By i København oplever, at turismens har gjort København til en kulisse, de hver dag er ufrivillige statister i.

”Jeg oplever, at de fylder stort set alt. Simpelthen. 75 procent af gadebilledet er turister, og det er lige fra morgenstunden til sen aften. Det ændrer stemningen i kvarteret, og det lokale forsvinder”, siger Hannibal Holt fra Københavns Beboernetværk.

Hovedstadens turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, er opmærksom på problematikken og i gang med at se på, hvad der skal til for at hindre, at København bliver overrendt af turister med irriterede borgere til følge.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Alternativets Niko Grünfeld, mener imidlertid ikke, at der er behov for at sætte politisk ind og regulere turismen i Indre By.

Har du fået læst?

Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Der er for lang ventetid på taxa, især uden for de større byer, skriver Erhverv+ Fyn. Og problemet er den nye taxalov, som har gjort det uattraktivt at køre taxature uden for byerne, hvor de fleste kunder er.

Analyse: Det vælger danskerne hotel efter

YouGov har undersøgt danskernes holdning til de største hotelkæder og feriecentre i Danmark, og spurgt dem, hvilke kriterier, der er vigtigst, når de booker et ophold.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne