Flere beboerrepræsentanter i det Indre By i København oplever, at turismens har gjort København til en kulisse, de hver dag er ufrivillige statister i.

”Jeg oplever, at de fylder stort set alt. Simpelthen. 75 procent af gadebilledet er turister, og det er lige fra morgenstunden til sen aften. Det ændrer stemningen i kvarteret, og det lokale forsvinder”, siger Hannibal Holt fra Københavns Beboernetværk.

Hovedstadens turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, er opmærksom på problematikken og i gang med at se på, hvad der skal til for at hindre, at København bliver overrendt af turister med irriterede borgere til følge.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Alternativets Niko Grünfeld, mener imidlertid ikke, at der er behov for at sætte politisk ind og regulere turismen i Indre By.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne