I et enigt bystyre i New York stemte 45 for en lov, som gør, at Airbnb skal indberette navne og adresser på deres udlejere. Målet er at få bedre styr på byens private lejemål. Airbnb kalder lovgivningen strider mod borgernes konstitutionelle ret. Det skriver Adage.com.

Politikerne argumenterer for, at korttidsudlejningen er mere profitabel end de længere lejekontrakter, og derfor håber man, at den nye lovgivning kan hjælpe til at fange nogle af dem, som omgås reglerne. Loven skal efter planen træde i kraft denne vinter.

New York er blandt Airbnbs største markeder, og virksomheden har kæmpet med politikerne i snart et årti. Det anslås, at den nye lovgivning kan koster udlejningsplatformen millioner.

Læs hele historien på Adage.com.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne