Der er godt tre uger til jul, og landets julefrokoster er så småt i gang. Den årlige højtid udgør en mulighed for at fejre året, der er gået, og for at styrke båndene mellem kolleger og gæster. Men den festlige stemning kan også føre til misforståelser og konflikter med gæster.

Derfor lancerede HORESTA – i samarbejde med læringsplatformen Barma – igen i år et gratis konflikthåndteringskursus til alle medlemmer, der specifikt fokuserer på gæstevendte situationer. Og medlemmerne har mildest talt taget rigtig godt imod kurset. Mere end 250 ansatte blandt HORESTAs medlemsvirksomheder har allerede gennemført kurset.

"Vi er utrolig glade for den store deltagelse på kurset. Det viser, at konflikthåndtering er noget, der engagerer og optager vores medlemmer. Vores medlemmer har stor fokus på, hvordan de kan sikre et respektfuldt og trygt miljø – især når deres medarbejdere møder gæster i den festlige juletid,” siger Vivi Nedergaard Lambert, arbejdsmiljøchef hos HORESTA.

Hun fortsætter:

"Konflikthåndtering er et vigtigt tema, der ikke kun handler om at skabe bedre arbejdsforhold, men også om at sikre en positiv oplevelse for gæsterne i denne højtid. Jeg er begejstret for, at så mange har lyst til at blive klogere og tage medansvar for at skabe en god og respektfuld juletid,” afrunder Vivi Nedergaard Lambert.

Konflikthåndteringskurset er gratis for HORESTA-medlemmer og er tilgængeligt fra 4. november 2024 til 31. januar 2025. Kurset er fra og med 2. december også tilgængeligt på engelsk.

Tilmeld dig her

Tidligere USA-ambassadør taler ved HORESTA Årsdag 2025

Rufus Gifford, tidligere amerikansk ambassadør i Danmark og protokolchef i Det Hvide Hus, deltager som hovedtaler ved HORESTAs årsdag, hvor fokus er på, hvordan globale forandringer rammer den danske oplevelsesøkonomi.

Jan Fischer går på pension efter 27 år i HORESTA

Som klassifikationschef i HORESTA har Jan Fischer sat sit præg på hotel- og restauranterhvervet gennem de seneste mange år. En vellidt kollega går nu på pension og får dermed mere tid til rejser, venner og kulturelle oplevelser.

Restauranter ser positivt på resten af 2025

En ny medlemsanalyse fra HORESTA viser, at restauranterne forventer vækst i både gæster og omsætning resten af året – men også med blik for de økonomiske udfordringer.

Log ind