For Jacob, Kasper og to gange Magnus var dagen i dag guld værd.

De deltog alle fire, da HORESTA og 3F afviklede finalerne i Årets Kokkeelev og Årets Tjenerelev 2024, og fælles for dem alle var, at de rejste hjem som vindere.

Konkurrencerne foregik på fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning.

Deltagerne stillede op i hold af to, og finalerne for kokke- og tjenerelever blev afviklet simultant.

Magnus Lund Hansen og Magnus Kokkendoff Ravnbo hentede guldet for kokkeelever, da de i hård konkurrence med andre gastronomiske talenter skulle tilberede en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Den ene ret var kendt på forhånd, den anden havde et kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste ret først blev afsløret op til selve finalen. Blandt hovedingredienserne i konkurrencen var kulmule.
De to guldvindere går til daglig på Kold College i Odense. Magnus Kokkendoff Ravnbo er elev på den fynske restaurant Lieffroy og Magnus Lund Hansen på Treetop Restauranten i Vejle.

Med sejren til de to gange Magnus hentede Treetop guld for anden dag i træk. Da Årets Kok og Årets Tjener 2024 blev kåret søndag var begge vindere fra Treetop, og Magnus Lund Hansen var endda assistent i køkkenet hos Årets Kok, Bjarke Jeppesen.

Mens kokkeeleverne sled i køkkenet, serverede tjenereleverne deres veltilberedte mad for indbudte gæster. Her imponerede særligt makkerparret Jacob Urth og Kasper Andersen i disciplinerne borddækning, mixologi, vinidentifikation, øl og ost, gæstebetjening samt personlig fremtoning, og de løb derfor med tjenerguldet.
Jacob og Kasper er elever på College360 i Silkeborg, mens Jacob Urth er tjenerelev på Restaurant Alimentum i Aalborg og Kasper Andersen på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter ved Silkeborg.

Årets Kokkeelev 2024:

  1. Kold College: Magnus Lund Hansen & Magnus Kokkendoff Ravnbo
  2. College360: Anders Nørgaard Karlsen & Christoffer Lorentzen Bødker
  3. Plads: UC Holstebro: Alexander Skærlund & Sander Mollerup

Årets tjenerelev 2024:

  1. College360: Jacob Urth & Kasper Andersen
  2. Hansenberg: Augusta Lynge Jensen & Natalie Berg Christensen
  3. ZBC Slagelse: Julie Bodilsen & Camilla Mariegaard

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

Log ind