De nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik er landet, og det viser en rekord i antallet af turistovernatninger blandt hotellerne.

Rekorden kan i høj grad tilskrives påsken, der i år faldt i slutningen af marts, og som har gjort at mange har booket ophold på et af landets hoteller.

Tilbage i 2018 faldt påsken også i marts, hvor det blev til 2,9 millioner turistovernatninger for hele første kvartal.

”Overnatningstallene for marts viser, at der for kvartalet har været rekordmange hotelovernatninger med knap 5 procent flere hotelovernatninger end rekorden i 2023 – det er naturligvis rigtig positivt,” siger adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

De udenlandske overnatninger voksede i 1. kvartal med 2,4 pct. sammenlignet med 2023. Her har det særligt være franskmænd, polakker, tyskere, briter og amerikanere, der er kommet flere af.

Antallet af udenlandske gæster var samtidig for første gang højere end niveauet fra før corona.

”Det er virkelig god læsning, at antallet af udenlandske gæster stiger. Det lover rigtig godt frem mod højsæsonen,” siger Pia E. Voss.

Alle regioner med undtagelse af Region Sjælland oplevede en fremgang i antallet af overnatninger. Region Hovedstaden havde den største fremgang med knap 7 procent flere overnatninger end 1. kvartal 2023.

Log ind