Fra den 1. februar 2024 skal visse arbejdsmiljørepræsentanter have et forlænget opsigelsesvarsel på 6 uger.

Ligesom tillidsrepræsentanter er arbejdsmiljørepræsentanter, på overenskomstdækkede områder, særligt beskyttede mod afskedigelse og anden forringelse af deres forhold. Beskyttelsen gælder selv om den pågældende arbejdsmiljørepræsentant ikke er omfattet af en overenskomst, og selvom vedkommende ikke er organiseret.  Hvis der ikke findes en overenskomst, som dækker området, er arbejdsmiljørepræsentanten som udgangspunkt ikke særligt beskyttet.

Det sidste bliver ændret pr. 1. februar 2024, således at arbejdsmiljørepræsentanter, som ikke er særligt beskyttet efter en overenskomst har krav på et forlænget opsigelsesvarsel på 6 uger.

Der er alene tale om en forlængelse af opsigelsesvarslet, og der er således fortsat ikke noget krav om, at der skal være tvingende årsager til opsigelsen eller krav om en særlig opsigelsesprocedure for arbejdsmiljørepræsentanter, hvis arbejde ikke er dækket af en overenskomst.

Advokatfuldmægtig Vivi Nedergaard Lambert udtaler:

”Man skal som arbejdsgiver være særligt opmærksom ved opsigelse af arbejdsmiljørepræsentanter. Repræsentanten vil som udgangspunkt være særligt beskyttet, hvis området er dækket af en overenskomst, og det derfor en god idé at søge rådgivning hos HORESTA, inden man opsiger en arbejdsmiljørepræsentant.”

Medlemmer kan kontakte HORESTA for rådgivning vedrørende arbejdsmiljørepræsentanter og opsigelse på [email protected] og 35 24 80 40.

Vivi Nedergaard Lambert
Advokatfuldmægtig
Vivi Nedergaard Lambert

Log ind