Antallet af konkursramte virksomheder i restaurantbranchen er steget oven på corona-, inflations- og energikriserne. Alene i Region Hovedstaden måtte 142 restauranter og cafeer dreje nøglen om.

Trods det høje antal konkurser er der faktisk grund til optimisme. Sådan sagde Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol i aftes.

For branchen har vist en utrolig omstillingsparathed og evne til at håndtere flere alvorlige kriser på ganske få år.

“De øgede omkostninger er en presbold på branchen, og der vil vi helt naturligt se nogle bukke under. Det er selvfølgelig trist, men tallene kunne have været meget værre, hvis ikke man som branche havde fulgt med udviklingen, som vi har set, og det er vi utrolig glade for,” siger Jeppe Møller-Herskind til TV 2 Kosmopol.

Vi må bestemt ikke negligere de mange virksomheder, der stadigvæk kæmper med bl.a. arbejdskraft og derfor har svært ved at udnytte det fulde omsætningspotentiale. Men det er også nødvendigt at hylde de, som formår at tilpasse sig markedet trods særdeles vanskelige forhold.

“Vi er en branche, der gang på gang vækster og viser, at vi kan slå omsætningsrekord. Det synes jeg også, vi skal anerkendes for. Vi er Danmarks fjerde største eksporterhverv, og vi mener, der er plads til endnu mere oplevelse, end der er i København i dag,” udtaler Jeppe Møller-Herskind. 

Log ind