Konkret foreslår Regeringen foreslår at allokere yderligere 200 millioner kroner over fire år til at styrke dansk turisme. Begge bevillinger er med til at holde momentum i udviklingen af turismeerhvervet og vil i højere grad understøtte turismen.
”Det er særdeles positivt, at regeringen vil afsætte 200 millioner kroner til turismen. Det vidner om, at regeringen prioriterer turismen, og det er nødvendigt for den fortsatte udvikling af branchen. Vi står naturligvis klar med bud på, hvordan midlerne kan udmøntes. Blandt andet har vi et ønske om at etablere en pulje til megaevents i hele landet samt udfoldning af erhvervets bæredygtige omstilling, blandt andet via certificeringsordninger, så regeringen kan indfri egen målsætning om, at 70% af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede i 2030.”
Vi er også glade for en langsigtet bevilling til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet. Bevillingen er afgørende for disse konkurrencer, som er et vigtigt internationalt udstillingsvindue for dansk gastronomi og gastroturisme,” siger Pia E. Voss, der er administrerende direktør i HORESTA.
Selvom finanslovsforslaget er et vigtigt skridt i den rigtige retning for branchen, efterlyser HORESTA et endnu mere målrettet fokus på den mest presserende udfordring – manglen på kvalificeret arbejdskraft.
”Desværre bremser manglen på kvalificeret arbejdskraft væksttoget i branchen. Det tvinger flere virksomheder til at sige nej til kunder og dermed omsætning. Det er dybt bekymrende i en tid, hvor mange virksomheder har hårdt brug for at genoprette sig efter nogle år med voldsomme prisstigninger. Vi har derfor brug for bedre muligheder for at tiltrække international arbejdskraft og samtidig styrke erhvervsuddannelserne, så flere unge vælger en karriere i vores fantastiske branche,” siger Pia E. Voss.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA Play: HimmerLand - Klar til fremtiden
03-07-2025
-
Hvornår er en medarbejder handicappet?
03-07-2025
-
Nyhedsbrevet går på sommerferie – lidt i hvert fald
03-07-2025
PRESSEKLIP
-
Noma planlægger pop up-eventyr i Los Angeles i 2026
03-07-2025
-
Tidligere Årets Kok bliver ny gastronomisk chef på Hotel Alsik
03-07-2025
-
VisitDenmark satser bredere: Udvider markedsføring til 14 lande
03-07-2025
-
Ny rekrutteringsaftale vækker optimisme på overenskomstdækkede hoteller
03-07-2025
-
Danske hoteller inviteres med i søgsmål mod Booking.com
03-07-2025
-
Subway ruller nye restauranter ud i danske storcentre
03-07-2025
-
Ny adm. direktør skal styrke Meyers’ bundlinje
03-07-2025
-
Campingkæde udvider med femstjernet plads i Bayern
03-07-2025
-
Dragsholm Slot lander endnu et år med millionunderskud
03-07-2025