Fritidsjob er en gevinst for både de unge, men også samfundet. Unge i fritidsjob klarer sig bedre i skolen og starter i højere grad på en ungdomsuddannelse. For virksomhederne kan unge i fritidsjob være en vej til at sikre fremtidens medarbejdere gennem kurser og uddannelse.

Derfor ønsker HORESTA, at langt flere unge får et fritidsjob. Men branchen oplever, at arbejdsmiljøloven lægger unødige begrænsninger på, hvad de må lave. En 15-årig 9. klasseelev må kun udføre lettere arbejde som at tørre borde af, hvilket begrænser brugen af fritidsjobberne ude hos virksomhederne.

Det vil vi i HORESTA gerne ændre på, og derfor var Troels Lund Poulsen inviteret til virksomhedsbesøg på McDonald’s. Her fik HORESTA og McDonald's mulighed for at forelægge ønsker til ændringer af arbejdsmiljøloven.

”Flere unge skal have et fritidsjob. Det er en gevinst for både de unge og samfundet. Det er derfor glædeligt, at vi fik mulighed for både at fortælle og vise Venstres formand, hvilke udfordringer arbejdspladserne dagligt støder på,” siger politisk chef i HORESTA, Maria Olafsson.

Udover Troels Lund Poulsen og Maria Olafsson var også franchisetager, Mikkel Wyrtz og managing director i McDonalds Danmark, Mads Friis. Mikkel Wyrtz kender selv til værdien af at have et fritidsjob. Han startede selv som fritidsjobber hos McDonald’s og har nu 7 McDonald’s restauranter i Danmark.

Møde med skatteministeren

Simon Boje Groth, chef for bæredygtighed og certificeringer i HORESTA, og HORESTA-formand Mads Friis mødtes med skatteminister Jeppe Bruus til introduktion om McCafé og politisk drøftelse.

Log ind