Lempelser i planloven og bedre adgang til lån for virksomheder.


Det er to af de forslag, som HORESTA i dag præsenterer i ”Turisme skaber liv i landdistrikterne” – et udspil med 10 bud på, hvordan turismen kan udvikle områderne uden for de store byer.

Udspillet danner optakt til, at regeringen senere på foråret fremlægger et landdistriktsudspil.


”Turisme- og oplevelseserhvervet er et væksterhverv, og vi er et af de få erhverv, som har mulighed for at sikre udvikling uden for de større byer. Den rolle tager vi på os, og derfor er det naturligt, at vi nu kommer med vores udspil”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

”Skiftende regeringer har lagt planer frem for, hvordan der kan skabes vækst i landdistrikterne. Blandt andet er der sket en stor udflytning af statslige arbejdspladser og uddannelsespladser. Men når det gælder turismen, er der sket meget lidt, og det kan godt undre, for potentialet er stort”, siger Pia E. Voss.

Hun understreger, at skaber man vækst i turismen, skaber man arbejdspladser i landdistrikterne, som i langt de fleste tilfælde kan besættes af de lokale beboere. I modsætning til udflytning af arbejds- og uddannelsespladser, skaber man aktivitet og job for de mennesker, der bor i områderne i forvejen.

”Den store fordel ved at investere i turismen er også, at investeringen spreder sig som ringe i vandt til andre erhverv. Detailhandlen, transportsektoren, byggeriet, vores eget restauranterhverv og en række andre erhverv vil få stor effekt af vækst i turismen”, siger Pia E. Voss.

Læs ”Turisme skaber liv i landdistrikterne”

Log ind