I forbindelse med TV2s dokumentarudsendelse ”Den bitre smag af Michelin” har HORESTA inviteret 3F og beskæftigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen til en drøftelse om, hvordan arbejdsmiljøet i dele af fine dining-branchen kan forbedres.

”Jeg må på det skarpeste tage afstand fra den måde, medarbejderne i dokumentaren blev behandlet på. Det hører ganske enkelt ikke hjemme på en nutidig arbejdsplads. Der er brug for en grundig drøftelse af, hvordan vi kan få gjort op med en kultur, som går årtier tilbage. Lykkes det ikke, kan jeg frygte, at branchen får endnu sværere ved at skaffe arbejdskraft i fremtiden”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, der onsdag aften deltog i et indslag i TV2/Nyhederne.

HORESTAs forslag om en fælles drøftelse med 3F og beskæftigelsesministeren skyldes først og fremmest, at der er brug for et bredere sigte end blot HORESTAs medlemmer.

”Vi kan informere og rådgive vores medlemmer. Men der står en række restauranter uden for branchefællesskabet, som vi har brug for at få inddraget”, sagde Pia E. Voss til TV2/Nyhederne.

Beskæftigelsesministeren takker dog ”nej” til HORESTAs invitation.

”Forholdene skal være i orden. Vi har en arbejdsmiljølov, der skal overholdes. Vi har nogle grundlæggende regler på vores arbejdsmarked, som skal overholdes. Vi har nogle hviletider, der skal overholdes. De love og regler er allerede på plads. Så handler det om, at man faktisk også holder sig til dem som arbejdsgiver”, sagde Ane-Halsboe Jørgensen i TV2/Nyhederne.

Pia E. Voss noterer sig ministerens afvisning, men ærgrer sig.

”Som brancheforening påtager vi os gerne ansvar for at sikre, at vores medlemmer er fuldt ud bekendt med love og regler. Vi laver lederkurser, medarbejdertilfredshedsanalyser, rådgiver om jura og er på vej med en branchestandard på ESG-området. Men vi kan i sagens natur ikke favne de virksomheder, som har valgt at stå uden for fællesskabet. Derfor ville det give rigtig god mening at drøfte emnet i en bredere kreds med inddragelse af ministeren”, siger Pia E. Voss.

HORESTA vil nu i stedet se på alternative veje, hvor man inddrager en bredere kreds omkring en løsning.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind