På et år er antallet af ukrainere i job på det danske arbejdsmarked mere end fordoblet. Fra 4.700 i juli i fjor til 10.400 i samme måned i år.
Det viser nye tal, som TV2/Nyhederne og TV2/News satte fokus på i lørdags.

Det er særligt inden for hotel- og restaurationsbranchen, at ukrainerne finder beskæftigelse, men også på rejsebureauer og inden for rengøring.

HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind, udtalte sig om situationen til både TV2/Nyhederne og TV2/News, og han forklarede branchens store bidrag til at sikre ukrainerne en normal hverdag med, at hoteller og restauranter gerne påtager sig et samfundsansvar, men samtidig er i stand til at ansætte dem, fordi der mangler arbejdskraft.

”Vi er en branche, der er vant til at tage mange nationaliteter ind og hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet. Det er vi faktisk ret stolte af. Samtidig er vi en branche med mange ufaglærte jobs, og derfor har vi hurtigt kunnet aftage en del af de mange ukrainere”, sagde Jeppe Møller-Herskind.

Et af de steder, der har ansat ukrainske flygtninge, er Sticks n’Sushi i Rungsted. Her har fire medarbejdere ukrainsk baggrund, og de leverer et stort bidrag til driften.

”Nu skal man passe på med at generalisere, men det er hårdtarbejdende mennesker. Det er mennesker, der gerne vil det,” sagde kommerciel direktør i sushikæden Anders Kjørup til TV2/Nyhederne.

HORESTA får ny formand

Mads Friis, adm. direktør i McDonald’s Danmark, skal fremover stå i spidsen for landets hoteller, restauranter og turistvirksomheder.

Log ind