Tivoli Friheden har, som en af de første forlystelsesparker i Danmark, opnået Green Attraction-certificeringen. Certificeringen tildeles attraktioner, der gør en ekstra bæredygtighedsindsats for at passe på miljøet.

Dermed har forlystelsesparken fået et synligt bevis for effekten af flere års indsats for blandt andet at nedbringe energiforbruget, øge andelen af økologi og sikre bedre affaldssortering.

I Aarhus Kommune har borgmester Jacob Bundsgaard også bemærket Tivoli Frihedens grønne indsats.

“Jeg er glad for, at Tivoli Friheden med certificeringen bakker op om kommunens grønne ambitioner. Vi har i kommunen heldigvis mange turistvirksomheder, som arbejder med bæredygtig turisme. VisitAarhusregionen viser vejen med deres certificering og grønne projekter – og mange af byens hoteller er mærket med Svanen eller Green Key. Med tildelingen af Green Attraction til Tivoli Friheden, er Aarhus nu den by i Danmark med flest attraktioner med det målrettede miljømærke,” siger Jacob Bundsgaard.  

Tivoli Frihedens langvarige arbejde med bæredygtighed strækker sig over implementering af solceller, eldrevne køretøjer, energivenlige maskiner, mere genanvendelse og økologi.

“Vi har, fra vi startede processen frem mod certificeringen med Green Attraction for mere end et år siden, været imponeret af Tivoli Frihedens grønne arbejde. Attraktionen havde iværksat meget i forvejen, men på det seneste er den grønne indsats accelereret,” siger Mikal Holt Jensen, der er sekretariatschef for Green Attraction.

Derudover arbejder forlystelsesparken med alle dele af ESG-kriterierne - Environment (Miljø), Social (Samfund) og Governance (Ledelse). Ikke mindst S'et, der har fokus på relationerne til medarbejdere, leverandører, gæster og lokalsamfund, spiller en stor rolle for forlystelsesparken.

“Vi er formentlig en af Aarhus' største arbejdspladser for unge mennesker, og vi lægger vægt på, at vi ikke kun er et sted, de kommer og henter deres løn, men et sted, de kan lide at komme hen. At vi også er en form for mentalt frirum for vores kollegaer,” siger adm. direktør i Tivoli Friheden, Henrik Ragborg Olesen.

Ser stort potentiale for at tiltrække tyskere

VisitAarhus vil gå efter at tiltrække flere tyske turister til deres område. Særligt en jysk by, mener de, har et stort potentiale for at fange et historieinteresseret publikum.

Jysk Tivoli får grøn anerkendelse

Fokus på grønne løsninger har lønnet sig for Tivoli Friheden i Aarhus. Forlystelsesparken har fået Green Attraction-certificeringen efter indsatser som eldrevne køretøjer og økologisk øl på hanerne.

Log ind