I Arbejderbevægelsens Erhvervsråds nye turismeanalyse fremgår det, at andelen af beskæftigede i hovedstadens turisme, der har anden etnisk baggrund, er næsten dobbelt så stor som i turismen i resten af landet. Og næsten tre gange så stor som på det øvrige arbejdsmarked i Danmark.

Også når man kigger på unge under 30 år er andelen, der har arbejde i turismeerhvervet i København, dobbelt så stor som gennemsnittet på det danske arbejdsmarked. Samtidigt er andelen af ufaglærte i turismen i hovedstaden på 40 procent, hvilket er omkring det dobbelte i forhold til øvrige brancher. Tilmed er turismeerhvervet den branche, der beskæftiger flest tidligere kontanthjælpsmodtagere.

“Turismeerhvervet viser endnu engang, at der er mere at komme efter når man kigger på det store samfundsbillede. Hotel- og restaurantbranchen er nemlig, uden sammenligning, den bedste nøgle til at løse et af de dybeste problemer i samfundet – hverken mere eller mindre. Det ser vi i analysen, som bekræfter, at erhvervet med stor succes lykkes med at hjælpe unge, kontanthjælpsmodtagere og indvandrere ind på arbejdsmarkedet,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Selvom analysen tager udgangspunkt i turismen i København, er turismeerhvervet en meget vigtig del af sammenhængskraften i hele landet. For eksempel er lokalsamfundene ved vestkysten afhængige af de millioner af årlige udenlandske turister, som vælger at holde ferie i Danmark. Derfor er turismeerhvervet en afgørende brik i forhold til at skabe vækst, omsætning og arbejdspladser i hele landet.

“Ud over at være en god indgang til arbejdsmarkedet, bidrager turismen til øget vækst i dansk økonomi, hvilket vil øge den samlede beskæftigelse. Hver gang en person kommer i beskæftigelse, er det ikke alene positivt for den enkeltes økonomiske situation, men også for samfundsøkonomien. Det skyldes, at udgiften til overførselsindkomst bortfalder, mens der i stedet kommer en skatteindbetaling fra lønindkomsten,” fortæller Jeppe Møller-Herskind.

HORESTA i P4 om pant på takeaway-emballage

HORESTA var tirsdag morgen i P4, da flere borgmestre foreslår, at det skal være lige så let at genbruge sin pizzapakke eller to-go-kop, som det er med sin sodavandsflaske og øldåse.

Log ind