Årets Kok og Årets Tjener skal findes, og første skrift er semifinalerne, der bliver afholdt på søndag på Kold College i Odense. Her skal semifinalisterne til sammen tilberede 145 retter, som bliver smagt og bedømt af årets dommerpanel, der tæller 14 tidligere vindere af både Årets Kok og Årets Tjener og andre brancheprofiler.

Alle deltagerne skal arbejde alene, mens der i køkkenet vil være udstyr, som normalt er til rådighed i et skolekøkken. Deltagerne må medbringe personligt værktøj og udstyr (sukker- og kombitermometer, chiffonflaske, silikonemåtter, mandolinjern, microplane rivejern, paletter, pincetter, knive samt egne gryder, pander, forme, håndmikser, stavblender og blender).

Deltagerne bliver bedømt ud fra følgende vægtede kriterier:  Teori (10 pct.), Ost & Vin (10pct.), Tranchering (15pct.), Mixologi (15 pct.), Vinidentifikation (5 pct.), Menu & Vin (20 pct), Opdækning (5 pct.) og Personlig fremtoning (20 pct.).

Blandt deltagerne i semifinalen vil de otte bedste blive udtaget som finalister til Årets Kok og Årets Tjener den 17 marts 2024. Herudover vil der blive udtaget en reserve til finalen. Udover en finaleplads, kan de tre bedst placerede i hver kategori se frem til en 1. præmie på 40.000 kroner, 2. præmie 10.000 kroner og en 3. præmie på 5.000 kroner.

648 stykker bestik…..

Om mindre end tre uger kårer vi Årets Kok, Årets Tjener og landets bedste elever, og det er en stor praktisk øvelse, som involverer langt mere og langt flere end konkurrencedeltagerne.

Log ind