Det kommende år bliver ikke lige så ekstremt som 2022. På nogle punkter endda en smule bedre, men den økonomiske udsigt for restaurantbranchens 2023 er fortsat præget af lavtryk og ustadighed.

Sådan lyder konklusionen på HORESTA Restaurant Kick Off 2023, hvor eksperter i løbet af tre timer gennemgik, hvad branchen ser ind i.

Omkring 70 medlemmer var samlet, og de fik indsigt i den økonomiske situation i erhvervet i 2022 og forventningerne til resten af 2023. Desuden bud på hvordan energi- og fødevarepriserne samt dansk økonomi generelt forventes at udvikle sig.

Selv om vi ser ind i et år, hvor væksten i inflationen tager af, er der desværre ikke udsigt til, at de mørke skyer over branchen blæser væk lige med det samme.

”Særligt fødevarepriserne ventes fortsat at være på et højt niveau. Til gengæld er der et berettiget håb om, at vi slipper for de ekstremt høje energiregninger, som vi havde sidste år”, siger HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, der på mødet fremlagde analyser af branchens økonomi i 2022 og af forventningerne til 2023.

De kommende dage vil du i vores nyhedsbrev og på vores SoMe-kanaler kunne høre og læse mere om forventningerne til resten af året.

Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

HORESTA har forfremmet Jeppe Møller-Herskind til administrerende direktør. Som vicedirektør har han gennem de seneste år været en central del af organisationens medlemsvækst og kommercielle udvikling. Han har desuden været branchens synlige stemme i medierne på mange af de politiske dagsordener. Samtidig med udnævnelsen udvides HORESTAs direktion med juridisk direktør Karina Lindewald.

HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli

Danske hoteller noterede 2,5 mio. overnatninger i juli, hvilket er 5 pct. flere end samme måned sidste år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser fremgang fra både danske og udenlandske gæster – især amerikanerne markerer sig.

Log ind