Hotel- og restaurantbranchen har efterhånden fået godt fodfæste, men der bliver stadig registreret flere konkurser end før corona. Det viser nye konkurstal fra Danmarks Statistik, som netop er blevet offentliggjort.

I de første fire måneder af 2023 lå gennemsnittet af konkurser nemlig 57 pct. over gennemsnittet for årene 2015-2019. I år har 32 virksomheder i snit drejet nøglen om hver måned, mens det kun var tilfældet for 21 virksomheder i 2015-2019. Værst ser det ud for restaurantbranchen. Her har der været 125 konkurser i 2023, hvilket er 76 pct. flere konkurser sammenlignet med 2015-2019.

“Hotelbranchen klarer det generelt fornuftigt og er kommet godt tilbage efter nogle hårde corona-år og trods store udfordringer med stigende omkostninger i øjeblikket. Tallene viser, at restauranterne kæmper mere for at holde skruen i vandet, og det hænger i høj grad sammen med stigende energi- og fødevarepriser og tilbagebetalingen af coronalån, der presser økonomien,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Selvom konkurstallene er særligt høje for hotel- og restaurantbranchen, er der generelt flere konkurser end tidligere. I erhvervslivet generelt har der i 2023 været ca. 37 pct. flere konkurser sammenlignet med gennemsnittet af perioden 2015-2019.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind